Gevulde kip met een velletje van salie

Gevulde kip met een velletje van salie

Gevulde kip met een velletje van salie

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr sausaijsjes
100 gr fijngesneden gekookte ham
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 el fijngesneden kruiden (tijm en salie)
zout en peper
De salieblaadjes die onder het vel worden gelegd, geven hun geurige smaak af aan de kip.

Bereiden

Snijd 250 gr sausijsjes open, haal de vulling eruit en meng deze met 100 gr fijngesneden gekookte ham, 2 fijngesneden teentjes knoflook, 2 el fijngesneden kruiden (tijm en salie) en wat zout en peper. Trek het vel van de kip van 1¼ -1½ kg voorzichtig een beetje los en leg enkele salieblaadjes onder het vel. Vul de kip met de sausijsjesvulling en steek de opening dicht met een houten prikker. Bestrijk de kip met olijfolie, strooi wat zout en peper over de kip en leg de kip op een rooster in een braadslede.
Braad de kip circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Schakel de oven terug naar 170 graden en braad de kip nog 20-30 min tot hij gaar is. Bestrijk de kip tussendoor een paar keer met olijfolie. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus